Voort

WELKOM BIJ VOORT

In een rustige straat in de Gemertse wijk Paashoef horen de bewoners van Voort 1 en Voort 3 er helemaal bij. Al vele jaren maken ze deel uit van de buurt die ligt in de nabijheid van sportvelden en het Hein de Wit wandelpark.

In de twee huizen, die gelijkvloers zijn, wonen in totaal tien bewoners. De meesten wonen er al lang. In leeftijd variëren ze ongeveer tussen de 35 en 70 jaar. Beide huizen hebben een gezamenlijke woonkamer en een grote keuken. Daarnaast is er voor iedereen een eigen slaapkamer met ruimte voor bijvoorbeeld kasten en een bureau. De ene bewoner kijkt er graag alleen naar de televisie, de andere heeft er zijn playstation staan en weer een andere bewoner heeft haar kamer ingericht als een snoezelruimte. De slaapkamers hebben een eigen wastafel. Badkamer en toilet worden gedeeld.

De twee ruime tuinen zijn door een poort met elkaar verbonden. Het begeleidingsteam, waarvan de meesten ook al lang aan de huizen verbonden zijn, werkt in beide huizen. Omdat de bewoners overdag allemaal naar dagbesteding of werk gaan, is er overdag in principe geen begeleiding aanwezig. Er is geen slaapdienst. De Zorgcentrale houdt ’s nachts een oogje in het zeil.

  • Type woning: Groepswonen
  • Aantal bewoners: 10

Adres: Voort 1, 5422 BL Gemert

Plan je route
Oro - Voort

OVER VOORT

Kleinschalig en sfeervol. Dat is kenmerkend voor het leven in Voort 1 en 3. De bewoners kennen elkaar en doen veel dingen samen. Zeker in de tuin. Ze zitten samen buiten onder de overkapping van een van de twee huizen, spelen op de trampoline of ze genieten in de schommelbank.

De grote tafel in de woonkamer is natuurlijk dé plaats om elkaar te ontmoeten, koffie te drinken, een spelletje te doen en wat te kletsen.

In de avonden en in de weekends -dan is er wél begeleiding overdag- hebben de meeste bewoners hun eigen activiteiten. Ze gaan naar hun sportclub, naar dansles, paardrijden of bijvoorbeeld kookles. Er zijn soms ook soosavonden waar een aantal bewoners naartoe willen. Omdat er in elk huis een begeleider aanwezig is, kan er dan iemand meegaan en blijft de andere begeleider bij de bewoners die liever thuis blijven. Sommige bewoners gaan in het weekend naar hun ouders of familie, soms komen die ook zelf op bezoek in het huis.

Op zaterdag is het ‘glasbakdienst’. Dan wordt in de hele straat het glas opgehaald en naar de glasbak gebracht. Een mooie manier om met de buren bij te kletsen én je bent lekker even in beweging.

OVER DE BEWONERS

De bewoners voelen zich thuis in hun huis. Als de begeleiding aan het einde van de middag heerlijk vers heeft gekookt, schuift nagenoeg iedereen aan. Sommigen helpen mee met het koken, het dekken van de tafel en het opruimen. En wil je liever alleen op je eigen kamer eten? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Iedereen doet wat hij of zij het fijnste vindt.

Bij de Voort 1 en 3 zijn bewoners en hun familieleden heel blij en tevreden met hun harmonieuze woonplek. Er is een goed contact tussen de begeleiding en de contactpersonen en door de aanwezigheid van een groot aantal vrijwilligers is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud