Willem de Haasstraat

WELKOM BIJ WILLEM DE HAASSTRAAT

Aan de rondweg om Gemert, dichtbij het gezellige centrum, de Jumbo supermarkt en de dagbestedingslocatie ‘Dat Werkt’, liggen de appartementen en de groepswoning van de Willem de Haasstraat. Tien bewoners hebben hier hun eigen appartement en 6 bewoners een eigen kamer. Er is ook een gezamenlijke ontmoetingsruimte.

Diversiteit is hier het sleutelwoord. De bewoners zijn tussen de achttien en ongeveer zeventig jaar. De begeleiding is aanwezig tussen 15.00 en 22.30 uur en in het weekend tussen 14.30 en 20.30 uur. Voor bijvoorbeeld hulp bij medicatie in de ochtend, wordt de assistentie van een andere ORO-woning in de buurt ingeroepen.

De bewoners van de appartementen hebben allemaal een relatief grote zelfstandigheid. Er is geen slaapdienst. De Zorgcentrale, met hulp dichtbij, kan ieder moment in de nacht gebeld worden.

  • Type woning: Groepswonen & Appartementen
  • Aantal bewoners: 16

Adres: Willem de Haasstraat 28, 5421 TP Gemert

Plan je route
Oro - Willem de Haasstraat

OVER DE APPARTEMENTEN AAN DE WILLEM DE HAASSTRAAT

Op de eerste verdieping wonen vier bewoners in een eenpersoonsappartement en is er een wat groter appartement voor twee personen. Ook op de benedenverdieping is er zo’n appartement. Beneden zijn er ook twee eenpersoonsappartementen. Heb je een appartement beneden, dan heb je ook een kleine tuin aan de achterkant. Woon je boven dan heb je een eigen balkon.

Alle appartementen hebben een eigen keuken en een kleine badkamer met douche en toilet. Sommige bewoners hebben een open slaapkamer, bij andere appartementen is het een aparte kamer.

De begeleiding levert op en top maatwerk. Ze motiveren en stimuleren de bewoners om hun zelfstandigheid te behouden of te verhogen. Samen met elke individuele bewoner en de naasten van die bewoner, wordt gekeken naar hoe dat het beste kan gebeuren. Wil je geholpen worden met het doen van boodschappen en het koken, bekijken we samen de post, houden we samen je appartement schoon, helpen we je met het vouwen van de was? We regelen het samen!

Daarnaast wordt hulp geboden op allerlei zaken die je in het dagelijks leven tegenkomt. Hoe gaat het op je werk? Wat heb je meegemaakt? Loopt het allemaal lekker of zit je iets dwars? Hoe ziet je dag van morgen eruit? De begeleiding zorgt ervoor dat er een structureel raamwerk ontstaat, waarin de bewoner zich prettig voelt; een houvast dat duidelijkheid schept, een leuning waar je je aan vast kunt houden.

OVER DE BEWONERS

De bewoners van de appartementen zijn goede buren van elkaar. De onderlinge sfeer is gemoedelijk. Soms gaan ze samen wandelen, pakken ze een terrasje in het dorp, maar de meesten lopen de deur bij elkaar niet plat. Ze hebben ook allemaal hun eigen werk (meestal bij Senzer) of ze gaan naar dagbesteding. Als ze zin hebben om samen te eten, doen ze dat in de centrale ontmoetingsruimte. Daar drinken ze ook samen een kopje koffie en als ze even met de begeleiding willen kletsen, weten ze dat ze daar terecht kunnen.

Na het werk en het eten doen ze ‘hun eigen ding’. De ene gaat naar de sportclub, de andere loopt even naar zijn familie in het dorp en weer een ander gaat lekker in zijn eigen appartement televisie kijken.

De bewoners van de groepswoning zijn goede huisgenoten van elkaar. De zes mannen doen graag samen een spelletje, eten samen en maken vaak een wandeling naar het centrum, zoals ook te zien is in de video over ‘Wonen in Gemert’.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud