Heb je een klacht? Vertel het gewoon

Bij ORO vinden we het belangrijk dat cliënten zoveel mogelijk zelf meedenken, meepraten en meebeslissen. Maar het kan gebeuren, dat je het ergens niet mee eens bent. Deel jouw klacht eerst met jouw begeleider. Dan kijken we hoe we hier aan kunnen werken. Deel je het liever niet met je begeleider? Of komen jullie er samen niet uit? Neem dan contact op met een vertrouwenspersoon of cliëntvertegenwoordiger, vraag de klachtenfunctionaris om hulp of dien een klacht in bij de geschillencommissie.

Samen een klacht oplossen

Ben je het ergens niet mee eens? Vertel het gewoon! Samen lossen wij jouw klacht op. Bijvoorbeeld over het huis waarin je woont. Of de plaats waar je werkt. Maar ook over kleinere dingen, zoals wat je op je brood krijgt. Of hoe laat je naar bed gaat.

Hoe kun je een klacht indienen?

Lees het stripverhaal of bekijk het filmpje!

Wil je een vertrouwenspersoon spreken?

Dan kun je bellen (06 – 11 74 46 65) of een e-mail sturen. Je begeleider kan je hierbij ook helpen.

Wanneer je er samen met de vertrouwenspersoon niet uitkomt, kun je naar de klachtenfunctionaris gaan. De vertrouwenspersoon kan je hierbij helpen. De klachtenfunctionaris is René Stijns. Je kunt hem e-mailen via info@adviesbureaustijns.nl.

Wil je contact met de geschillencommissie?

Als je er samen met de vertrouwenspersoon en klachtenfunctionaris niet uitkomt, kun je naar de geschillencommissie gaan.

Je kunt contact met hen opnemen via:
Postbus 90600
2509 LP Den Haag
www.degeschillencommissiezorg.nl

Vertrouwenspersoon onvrijwillige zorg (Wzd)

De Wet zorg en dwang (Wzd) regelt dat als het echt nodig is, je zorg kunt krijgen ook als je het daar zelf niet mee eens bent. Dat mag alleen als het echt nodig is en er geen andere oplossing is. Zorg waar je het niet mee eens bent, wordt onvrijwillige zorg genoemd. Deze zorg is nodig voor de veiligheid van jou of van anderen. Met onvrijwillige zorg moet gevaar voorkomen worden. Gevaar voor jou of voor anderen.

Heb je vragen over onvrijwillige zorg? Dan kun je contact opnemen met Riek Ansems. Riek werkt bij Zorgbelang Brabant/Zeeland en is de onafhankelijke cliëntvertrouwenspersoon voor de Wet zorg en dwang. Ze is er speciaal voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers en werkt onafhankelijk van ORO.

Als je met haar wilt praten, kun je haar een e-mail sturen (ransems@zorgbelang-brabant.nl) maar ook bellen of een appje sturen via 06 – 36 33 60 76 of 088 – 92 94 099. Riek werkt op maandag, dinsdag en donderdag.

Ze kan dan:

  • luisteren naar je vraag
  • helpen bij het vinden van een antwoord
  • informatie geven over rechten
  • helpen bij probleemverheldering
  • ondersteunen bij gesprekken
  • ondersteunen bij het opstellen van brieven en e-mails
  • ondersteunen bij een klachtenprocedure in het kader van de Wzd

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

"*" geeft vereiste velden aan

Kolom 1

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Skip to content