ORO ORO
Lees Voor

Tovertafel bij Hoge Hees in Beek en Donk

De Hoge Hees in Beek en Donk is een woonvoorziening met onder andere ouder wordende bewoners. Zij hebben niet altijd meer zin om eropuit te gaan of worden steeds minder mobiel waardoor dat lastiger is. Dat bracht begeleidster Guusje van Oort op een idee. Bij de Honingpot op Het Rijtven had ze eerder eens een Tovertafel gezien. ”Dat biedt mogelijkheden voor de Hoge Hees”, dacht ze.

Guusje ging op onderzoek uit en niet zonder resultaat. Sinds kort maken de bewoners van de Hoge Hees met veel plezier gebruik van de Tovertafel!

Tovertafel

Een Tovertafel is een beamer die verschillende spellen projecteert op een tafel. Op deze manier kunnen bewoners op verschillende niveaus leren, spelen en ontwikkelen. Ze kunnen bijvoorbeeld voorwerpen verschuiven of puzzels maken.

De interactieve innovatie wordt ingezet als middel om de bewoners met elkaar, met familieleden en deelnemers van buiten (KansPlus) te verbinden. Zo kunnen zij contact maken met elkaar via interactieve spellen op de Tovertafel en zorgen we ervoor dat ze op een leuke manier, tóch hun sociale contacten kunnen onderhouden. We halen hiermee de mensen naar onze bewoners toe, in plaats van andersom.

Tovertafel Hoge Hees Beek en Donk

Mede mogelijk gemaakt door

De Tovertafel op de Hoge Hees in Beek en Donk is mede mogelijk gemaakt door Vrienden van ORO, KansPlus Gemert en Stichting Steun Welzijnszorg. Samen met KansPlus Gemert wordt er nog gewerkt aan een plan om deelnemers vanuit KansPlus in contact te brengen met de bewoners van de Hoge Hees om samen te spelen met de Tovertafel.

Copyright © 2022 ORO
Skip to content