ORO ORO
Lees Voor

Peelprokkel in Asten was ‘keigezellig’

Marij doet volgend jaar weer mee aan de Peelprokkel in Asten. Dat weet ze zeker. “En weer samen met Janine”, zegt ze. “Het is keigezellig en we drinken de hele dag cappuccino!”

Marij Wijnen hoefde donderdag niet te werken. Ze had haar mooiste kleren aangetrokken toen ze ’s ochtends thuis werd opgehaald door Janine Spoor, wethouder in Asten. Janine en Marij trokken een dagje samen op in het kader van de Peelprokkel: een inspirerende ontmoeting tussen mensen mét en mensen zonder een verstandelijke beperking.

Marij-Verwendag

“We zijn al langs het gemeentehuis gereden”, vertelt Marij tijdens de lunch. “Janine heeft verteld dat ze daar werkt. Maar vandaag niet. Vandaag is het Marij-Verwendag. We hebben cappuccino gedronken en een groot stuk Apfelstrudel.”
Van de lunch genieten de twee bij TussendORO in theater de Ruchte in Someren. Niet toevallig ook de werkplek van Marij. “Dit zijn mijn collega’s”, vertelt ze tegen de wethouder. “En hier roer ik in de soep of snij ik de groenten. En ik mag ook serveren. Smakelijk eten, zeg ik dan. En als het op is vraag ik of het gesmaakt heeft.”

Marij en Janine bij TussendORO in de Ruchte waar Marij werkt.

Je bent welkom

Janine Spoor geniet met volle teugen van de Peelprokkeldag. “Dit geluk, die lach, het plezier. Het zorgt ervoor dat ik weer even met twee pootjes op de grond sta. Dat ik weer even zie wat er écht belangrijk is in het leven. Ik vind het heerlijk.”
In de middag bezoeken de twee een urenveiling van welzijnsorganisatie Onis en als Janine haar gast weer naar huis brengt, mag ze even op haar kamer kijken. En volgend jaar? Dan wil Marij weer prokkelen met Janine. “Of ik dan nog wethouder ben, dat weet ik niet”, lacht ze. “Maar je bent in ieder geval welkom, Marij. Waar ik dan ook werk.”

Wat is de Peelprokkel?

ORO steunt sinds 2016 de landelijke Prokkelweek en organiseert eigen activiteiten rondom Prokkel. Sinds een aantal jaar organiseert ORO samen met de gemeenten uit de Peelregio de Peelprokkel. Cliënten van ORO komen dan op bezoek bij de gemeente, maar gemeenteambtenaren gaan ook op bezoek bij de cliënten van ORO. In 2021 hebben de gemeenten Helmond, Laarbeek, Gemert-Bakel, Deurne, Asten en Someren meegedaan aan de Peelprokkel.

Peelprokkel in Someren
Peelprokkel in Laarbeek, op bezoek bij De Koppel
Peelprokkel in Gemert-Bakel
Peelprokkel in Helmond
Peelprokkel in Helmond, overhandiging presentje aan wethouder Harrie van Dijk

Deel met je vrienden!

Copyright © 2022 ORO
Skip to content