Selina heeft zichzelf leren haken

Ze had op school al leren breien, maar eigenlijk wilde Selina Nollen (15) ook wel leren haken. Op school had ze het al eens geprobeerd. Via instructiefilmpjes op YouTube kwam ze wel een eind, maar echt goed ging het nog niet. Tot ze door corona thuis kwam te zitten. “Toen dacht ik: dit wil ik leren. Ik ben er eens goed voor gaan zitten. En toen lukte het.”

Selina woont sinds een jaar in Steengoed, in Bakel. En daar heeft ze het goed naar haar zin. “Ik kan hier mijn eigen ding doen”, zegt ze. “Ik doe veel zelf. Eigenlijk alles. Ja, ik ben best zelfstandig.”
Dat ze zelfstandig is, bewijst haar grote hobby wel. Ze heeft zichzelf leren haken, kocht een mooie koffer met allerlei haaknaalden en attributen en ze koopt ook haar eigen garen. In haar kamer staat een gehaakte aap; haar eerste werkstuk. “Ik heb het lijfje al een keer helemaal moeten uithalen. Dat was wel balen, maar ik ben toch doorgegaan. Hij is best mooi geworden, maar een paar dingen kunnen nog wel beter, vind ik.”

Voor de leiding heeft Selina al een paar mooie keycords gemaakt, Ger heeft zelfs een mooie, gehaakte giraf gekregen. En Nelleke, die zelf ook kan haken, helpt Selina af en toe met het in elkaar zetten van haar werkstukken. “Het is echt mijn grote hobby”, zegt ze.
Selina is best trots op haar werk. Vooral omdat ze het zichzelf helemaal heeft geleerd. En de begeleiders van Steengoed. Die zijn ook trots. Apetrots zelfs!

Leuk verhaal?

Deel het met je vrienden!

Wellicht ook interessant

Lees Voor
Skip to content