Bijeenkomst 'Wie beslist?'

U bevindt zich hier: Home | Over ORO | Actueel | Nieuws | 2018 | Bijeenkomst 'Wie beslist?'

Bijeenkomst 'Wie beslist?'

Wie beslist? Vraag je je dat ook weleens af?

Hoe laat sta ik op? Wat eet ik vandaag? Waar geef ik geld aan uit? Keuzes. We maken er honderden op een dag. Cliënten hebben, net als ieder ander, het recht om zelf te kiezen. Dat vinden we niet alleen bij ORO heel belangrijk, het staat zelfs in het VN-verdrag voor mensen met een beperking.

Wilsbekwaamheid, daar draait het om bij het maken van keuzes. Wie een bewuste beslissing kan nemen is wilsbekwaam. Het maakt dan niet uit wát iemand besluit te doen, als die beslissing maar bewust genomen wordt. Alleen, wanneer is iemand in staat bewust te kiezen? Hoe kan familie of begeleiding daarbij helpen? En wat als de keuze van de cliënt niet de keuze van de familie of begeleiding is?

In een bijeenkomst waarbij cliënten, ouders/vertegenwoordigers, medewerkers en vrijwilligers van ORO welkom zijn, gaan we met dit onderwerp aan de slag. Samen met Loes den Dulk van Stichting Raad op Maat, gaan we in gesprek over de dilemma’s rondom wilsbekwaamheid.

Je bent van harte welkom!

Datum: 15 november
Tijd: 16.00 tot 20.00 uur
Locatie: Van Speijk (Van Speijklaan 71, 5703 XE Helmond)

Aanmelden?

Aanmelden kan tot en met 8 november via academie@oro.nl.
Vermeld in de mail je naam, relatie met ORO en eventuele dieetwensen.
Deelname is gratis.

Meer weten?

Download de uitnodiging.

Meedoen is een recht

In 2017 kreeg ORO van collega-organisatie Cello een symbolisch ‘stokje’ om het VN-verdrag actief uit te dragen. In het VN-verdrag staat wat onder andere de regering moet doen om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking gewoon mee kunnen doen in de samenleving. Maar niet alleen de regering, ook organisaties zoals ORO moeten dat! ORO vindt het belangrijk dat cliënten meedenken en meedoen. Dat cliënten zelf kunnen kiezen. Maar ook dat zij voor zichzelf kunnen en mógen opkomen. Om samen over dit belangrijke onderwerp te praten, organiseren we onder andere deze bijeenkomst!
Voor meer informatie over het VN-verdrag kijk op:
www.oro.nl/meedoen