Eten is een feestje! En dus moet het eten dat ORO serveert ook lekker zijn. Vier keer per jaar organiseren we daarom een smaakpanel. Cliënten en cliëntvertegenwoordigers proeven en beoordelen dan een aantal gerechten. Met smileys en punten wordt aangegeven of en hoe de gerechten in de smaak vallen.
Arnoud mist het vlees in de goulashsoep een beetje. “Ik vind die soep wel lekker, maar de kippensoep was nóg lekkerder”, zegt hij. Op het beoordelingsformulier geeft hij de soep een 9. “En de goulashsoep een 6.” Arnoud is een van de leden van het smaakpanel deze avond. Samen met twee leden van de Wijkraad Laarbeek is hij naar Het Rijtven gekomen om de in totaal veertien gerechten te proeven. “Arnoud is een heel kritische eter”, vertelt een van de begeleidende leden van de wijkraad. “Vroeger hadden we op de Hoge Hees in Beek en Donk een eigen kok, dus ook wij waren wel sceptisch toen dat veranderde. Nu? Nu zijn we best tevreden. Je bent natuurlijk wel afhankelijk van wie het eten bestelt en hoe het bereid wordt, maar de kwaliteit is echt goed.”
Even verderop aan de tafel beoordeelt Joyce de nieuwe gerechten die door de hospitality coaches op tafel zijn gezet. De jachtschotel en de spinaziestamppot krijgen allebei een 9! “Ja, die waren keilekker”, lacht Joyce. “Daar zou ik wel meer van willen.”