Lekker in je vel

Therapeutisch paardrijden

Het belangrijkste bij therapeutisch paardrijden of paardentherapie is het ‘voelen’. Praten hoeft niet. Samen met het paard en je begeleider werk je aan je doelen. Die liggen bijvoorbeeld op het gebied van contact maken met anderen, samenwerken, vertrouwen of communiceren.

Paardentherapie wordt ook ingezet bij diverse lichamelijke klachten, bijvoorbeeld bij darmproblematiek en het verbeteren van het lopen.

Voor wie is het?

Paardentherapie is er voor kinderen en volwassenen met een (licht)verstandelijke beperking vanaf 6 jaar. Er zijn diverse therapievormen. Waarvoor gekozen wordt hangt af van je hulpvraag.

Hoe werkt het?

Het paardrijden in de natuur op Het Rijtven zorgt voor een veilige en ontspannen omgeving om te werken aan nieuw gedrag. Paardrijden brengt je letterlijk in beweging. Als je praten niet fijn vindt is het contact met het paard misschien voor jou wel een hele mooie manier om aan je doelen te werken. Het paard reageert op jouw gevoel en op jouw uitstraling. Een paard houdt je een spiegel voor. Het laat zien wie je bent, wat je doet en wat voor effect jouw gedrag heeft. In het contact met het paard word je je bewust van jezelf. Dit is een mooie basis om te werken aan je ontwikkeling.

Therapeutisch paardrijden wordt geleverd door Lore, het behandel- en expertisecentrum van ORO.

Meer weten?

Heb je vragen? Je contactpersoon bij ORO kan je hier meer over vertellen.
Heb je nog geen hulp van ORO? Neem dan via een van onderstaande manieren contact met ons op.

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud