ORO ORO
Lees Voor

De Meent

Baroniehof 189, 5709 HL Helmond

De Meent is een sfeervol en veelzijdig dagbestedingscentrum in de Helmondse wijk Rijpelberg. De persoonlijke begeleidingsbehoefte, interesses, vaardigheden en mogelijkheden van de cliënt staan bij De Meent centraal.

De werkzaamheden die we verrichten zijn veelzijdig. Zo werken we aan sorteeropdrachten, corveetaken en lichte productiewerkzaamheden, zonder werkdruk. Daarnaast krijgt de creativiteit alle ruimte in bijvoorbeeld het schilderwerk, prikken en tekenen. Ook maken we producten voor ons eigen verkooppunt.

de meent

Het dagbestedingscentrum

Bij De Meent werken we in verschillende groepen. De samenstelling van die groepen is afgestemd op de sfeer, omgeving en werkzaamheden waarbij de cliënten zich het meeste thuis voelen. Zo wordt in een van de groepen gewerkt in een rustige en zeer gestructureerde werkomgeving. Cliënten die last hebben van omgevingsprikkels hebben hier een eigen, individuele werkplek. In een andere groep wordt meer aandacht besteed aan het werken in groepsverband, bijvoorbeeld met gezamenlijke activiteiten of spelvormen.
Wil je weten hoe we worstenbroodjes bakken bij De Meent? Bekijk het filmpje hiernaast.

worstenbroodjes de meent

In de wijk

Onze cliënten vormen een onderdeel van de samenleving waarin ze wonen. Vanuit De Meent doen zij regelmatig werkzaamheden in de wijk. Ze brengen post rond, voorzien andere ORO-locaties van schone was, halen snipperpapier op bij de basisschool, doen boodschappen en helpen mee om de wijk schoon te houden. Samen met de begeleiders kijken we waar de vraag ligt en pakken we die individueel of in groepsverband op.

Heb je interesse of heb je nog vragen? Neem dan contact op met je ORO-contactpersoon of neem contact op met ORO Entree via 0492 47 28 72 (bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur) of via welkom@oro.nl.

Benieuwd wat ORO nog meer kan bieden op het gebied van werk en dagbesteding? Bekijk het overzicht.

Heb je een vraag over zorg?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

    Copyright © 2022 ORO
    Skip to content