ORO ORO
Lees Voor

Fysiotherapie

Bij ons werken gespecialiseerde fysiotherapeuten die deskundig zijn op het gebied van houding en beweging. Zij zorgen ervoor dat mobiliteit, kracht en uithoudingsvermogen op peil blijven. Met gerichte oefeningen helpen ze je om pijnklachten te verminderen of te voorkomen. Zo blijf je in beweging én blijf je zelfstandig!

De fysiotherapeuten kunnen je ook ondersteunen bij het ontwikkelen of verbeteren van je fijne en grove motoriek. Zij zullen je helpen om de kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk te houden. Verder geven onze fysiotherapeuten advies, bijvoorbeeld over een gericht beweegprogramma of om te voorkomen dat je valt.

Uiteraard zijn er verschillende specialisaties op het gebied van fysiotherapie. We doen aan hydrotherapie (bewegen in het water), er zijn speciale kinderfysiotherapeuten, oedeemtherapeuten, (slaap)oefentherapeuten Cesar. Daarnaast volgen onze therapeuten aanvullende, specialistische opleidingen, onder meer op het gebied van ouderen, neurologische aandoeningen, pulmonale aandoeningen (longen) en hart- en vaatziekten.

Kinderfysiotherapeut
Lekker bewegen! Lopen, hardlopen, klimmen, glijden, fietsen, traplopen, sporten. Voor de meeste kinderen is het heel gewoon, voor andere kinderen en jongeren helemaal niet. Soms is goed zitten al lastig, soms wil het lichaam niet wat iedereen zo gewoon vindt. Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen bij ons terecht bij een gespecialiseerde kinderfysiotherapeut.

De kinderfysiotherapeut kijkt, samen met de ouders én speciaal opgeleide ergotherapeuten, een logopediste en een diëtiste, naar de wensen op het gebied van beweging. Waar is behoefte aan, waar moeten we aan werken en in welke volgorde? Kan een kind niet goed zitten, is de conditie een probleem om een langer stuk te fietsen, lukt het spelen in een speeltuin niet, kan een jongere niet bij een reguliere sportclub omdat bepaalde bewegingen moeilijk zijn? De kinderfysiotherapeut kijkt, onderzoekt en maakt een behandelplan.

Ieder kind, iedere jongere is uniek. En dus is iedere vraag uniek. Spelenderwijs gaan we aan de slag om die vraag te beantwoorden. Met tips die u ook thuis kunt gebruiken en op een manier die past bij het karakter, de persoonlijkheid van het kind. Misschien moeten we een hulpmiddel inzetten, zoals een speciale fiets of een aangepaste schoen. Misschien kunnen we de spierkracht vergroten door te oefenen in een zwembad. Samen zoeken we naar de best passende oplossing.

Iedereen kan gebruikmaken van de kennis en kunde van de kinderfysiotherapeut. Heeft u een vraag, maar weet u niet zeker of u bij ons aan het juiste adres bent? Neem gerust contact  op. Er is een goede kans dat we ook uw kind kunnen helpen.

Slaapoefentherapie
Onze gespecialiseerde slaapoefentherapeut behandelt volwassenen, jongeren en kinderen met slaapproblemen die hiervan gevolgen overdag ervaren, zoals vermoeidheid, niet kunnen uitvoeren van dagelijkse activiteiten en prikkelbaarheid. Samen met de cliënt, ouders en/of begeleiding wordt aan het slaap-beweeggedrag gewerkt om de vicieuze cirkel van slaapproblemen te doorbreken.

Fysiotherapie wordt geleverd door Lore, het behandel- en expertisecentrum van ORO.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

    Copyright © 2022 ORO
    Skip to content