ORO ORO
Lees Voor

Muziektherapie

  • Regio's: 9
  • Asten Deurne Geldrop Gemert Helmond Laarbeek Mierlo Rijtven Someren
  • Leeftijden: 7
  • Baby / peuter Jeugd Jong volwassen Kind Kleuter Senior Volwassen

Muziektherapie is er voor kinderen, jongeren en volwassenen die vastlopen in hun sociale en/of emotionele ontwikkeling en die dit in hun gedrag laten zien. We gaan op zoek naar wat er achter dat gedrag zit. Welke belemmering, trauma of stoornis.

Muziektherapie is er echter ook voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking en ouderen en dementerende mensen. Het helpt bij het maken van contact en het communiceren. Muziektherapie geeft afleiding voor bepaalde emoties, roept emoties uit het verleden op en helpt die verwerken. Muziektherapie biedt troost en ontspanning en kan hulp bieden in het dementeringsproces en rondom stervensbegeleiding.

Hoe werkt het?
Muziek kan diep raken en heeft invloed op emoties en de stemming. Daarnaast doet muziek een direct beroep op associaties en herinneringen. Waar denk je aan als je dit hoort, doet het je denken aan iets van vroeger?

Muziek kan de taalbarrière doorbreken, het is iets vertrouwds en doet een appél op de belevingswereld. Het kan gevoelens en emoties uitdrukken en oproepen die je niet of moeilijk onder woorden kunt brengen.

We luisteren naar muziek, improviseren, maken muziek en gebruiken onze stem. Doel is om nieuwe mogelijkheden voor interactie, communicatie en expressie te creëren.

Muziektherapie valt onder de noemer vaktherapie. Welke therapievorm het beste past bij jou en bij de hulpvraag die je hebt, bekijken we graag samen.

Muziektherapie wordt geleverd door Lore, het behandel- en expertisecentrum van ORO.

Ik wil meer informatie    Selecteer een regio

    Copyright © 2021 ORO
    Skip to content