ORO ORO

Seksualiteit

  • Regio's: 9
  • Asten Deurne Geldrop Gemert Helmond Laarbeek Mierlo Rijtven Someren
  • Leeftijden: 7
  • Baby / peuter Jeugd Jong volwassen Kind Kleuter Senior Volwassen

Mensen met een (licht) verstandelijke beperking zijn kwetsbaar. Ook als het gaat om seksualiteit. Een gezonde seksualiteitsbeleving is belangrijk. Maar soms kan seksualiteit ingewikkeld zijn en is er behoefte aan professionele ondersteuning. Je kunt dan een afspraak maken bij de seksuoloog.

Bij ORO begeleiden we kinderen, jongeren en volwassenen bij het ontwikkelen van een gezonde seksualiteitsbeleving. Dat vraagt om een positieve en respectvolle benadering van seks en seksuele relaties. Ook gaat het bij seksualiteitsbeleving om het kunnen aangaan van plezierige en veilige seksuele ervaringen, zonder dwang, discriminatie of geweld. Een seksuoloog kan gevraagd worden voor scholing, advisering, diagnostiek, begeleiding en behandeling.

Expertise
Seksualiteit heeft altijd een min of meer belangrijke plaats in het leven van iedereen. Dat geldt dus ook voor kwetsbare mensen. Ons Expertiseprogramma Seksualiteit is er voor kinderen en volwassenen (en hun ouders) die vragen en/of problemen hebben op het gebied van seksualiteit.

Ons expertteam bestaat uit seksuologen, maar wordt indien nodig aangevuld met andere deskundigen zoals een Arts Verstandelijk Gehandicapten, therapeuten, consulent seksuologie en gedragsdeskundigen. Ons aanbod richt zicht op observatie, diagnostiek en behandeling in alle facetten van de seksuele ontwikkeling.

 

CONTACT

Wil je meer weten over seksualiteit en heb je al zorg vanuit ORO, neem dan contact op met je contactpersoon. Zo niet, neem dan contact op met ORO Entree, via telefoon of onderstaand formulier. Zij bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn.Selecteer een regio

Copyright © 2020 ORO