ORO ORO
Lees Voor

‘Innovatie is vooral doen!’

Innovatie, een DOE Lab, robots, virtual reality en elektronische gezondheidshulp onder de naam e-Health. Technologische ontwikkelingen vinden steeds vaker hun weg in de gezondheidszorg. Ook bij ORO. Charles is vanuit het managementteam van ORO verantwoordelijk voor alles wat hiermee te maken heeft. “We zitten in een belangrijke overgangsfase”, zegt hij. “Een fase waarin ‘doen’ wat ons betreft het belangrijkste woord is.”

Technologie beheerst al jaren de administratieve processen bij organisaties als ORO. Maar iedereen weet dat de digitale toepassingsmogelijkheden veel groter zijn geworden. Mensen die werken in de zorg voor onze cliënten zien apps, lezen over robots, over big data en over kunstmatige intelligentie. Er komt elke dag wel weer iets nieuws op de markt. Maar is alles ook bruikbaar? En is alles wel wenselijk? Want bij veel organisaties wordt een hele structuur opgetuigd om de invoering van nieuwe technologieën in goede banen te leiden.

Ruimte voor innovatie

ORO kiest voor een andere weg op het gebied van innovatie. Charles: “Wij willen vooral ruimte bieden. Medewerkers krijgen de ruimte om spelenderwijs kennis te maken met nieuwe apps, met nieuwe technologie. We krijgen steeds meer mogelijkheden om samen te werken met de technologie. Laten we die mogelijkheden uitproberen; kijken of het iets toevoegt aan het geluk van de cliënt. We gaan niet alles ‘kapot organiseren’. Heb je als medewerker een idee? Kom je iets tegen waarvan je denkt dat het iets kan beteken? Geef het aan. We hebben budget gereserveerd om nieuwe dingen te proberen. Denk mee, doe mee!”

Tech & Try lab

Op de achtergrond houden Charles en zijn collega’s van het DOE Lab de ontwikkelingen op de diverse deelgebieden goed in de gaten. Virtual Reality wordt bijvoorbeeld als proef ingezet. Dit om nieuwe medewerkers kennis te laten maken met de dagelijkse praktijk. Zonder dat ze daar daadwerkelijk zijn. Vanuit het Tech & Try Lab worden interactieve spellen en apparaten beschikbaar gesteld. En elders op deze pagina vertelt een wijkmanager over een nieuwe ontwikkeling die ORO op kleine schaal gaat uitproberen. “We maken spelenderwijs kennis met ontwikkelingen die over twintig jaar ingeburgerd zijn in de zorg”, zegt Charles. “Daarmee maken we een groot en ingewikkeld thema heel klein voor onze medewerkers. Speel, probeer en experimenteer. Je hebt de ruimte.”

Leuk verhaal?
Deel het met je vrienden!

Copyright © 2022 ORO
Skip to content