Vakantiebaan wordt bijbaan voor 17-jarige Niek

Een vakantiebaan in de zorg? Niek Hermkens (17) moest er even aan wennen toen zijn moeder Rieky aangaf dat ORO op Het Rijtven wel behoefte had aan wat extra handjes. Rieky is zorgcoördinator op die locatie. Niek liep een dag mee, zag dat het salaris boven zijn verwachting was en ging aan de slag. Inmiddels is zijn vakantiebaan afgelopen en werkt hij elke zaterdagochtend met veel plezier bij de oudere bewoners van Het Gebint op Het Rijtven.

Hij zit in havo-5, woont in Handel, is gek van motorcrossen, heeft een makkelijke babbel en een open blik. De zorg? Nee, dat zag hij aanvankelijk helemaal niet zitten. Niek wilde ‘iets zakelijks’ gaan doen, maar inmiddels twijfelt hij. “Ik vind het hartstikke leuk”, zegt hij. “Wat ik doe? Van alles. Ik help de bewoners mee met opstaan, met het eten, ik help met opruimen, met de bedden opmaken, ik doe een spelletje met de bewoners en ik klets met ze. Ik ondersteun en help waar dat op dat moment nodig is. Als ik er ben heeft de begeleiding kans om andere dingen te doen. Die ochtend vliegt voorbij.”
Het team van Het Gebint heeft Niek al snel in de armen gesloten. Of hij op handen wordt gedragen? Niek lacht. “Misschien een beetje. Maar ik vind het ook echt leuk. De bewoners vinden het gezellig als ik kom. Het zijn allemaal ouderen met een verstandelijke beperking. Vaak hebben ze ook iets van dementie of Alzheimer. De verhalen die ze vertellen zijn onsamenhangend, maar dat geeft niks. Ik klets wel mee en ik maak wat grapjes. Dan zie je ze echt genieten en soms keihard lachen. Dat vind ik mooi. Als ze lekker vrolijk zijn en goed in hun vel zitten. Daar word ik blij van.”
In zijn eindexamenjaar zit Niek inmiddels te denken aan een keuze voor een hbo-opleiding. Wordt het iets zakelijks? “Nou, ik begin er sterk over te denken om toch de zorgkant in te gaan.”

Werken, leren en vrijwilligerswerk bij ORO

Elke twee weken organiseert ORO, steeds op een andere locatie, een inloopuurtje. Op zoek naar een nieuwe uitdaging, een nieuwe stap, een bijbaan of een leuke vrijwilligersklus? Kom langs, drink koffie en maak laagdrempelig kennis. Meer weten? Bel ORO op 0492 – 53 00 53 en vraag naar een van de recruiters. Ze kijken ernaar uit om je te ontmoeten.

 

Leuk verhaal?

Deel het met je vrienden!

Wellicht ook interessant

Christ aan de slag bij DuPré

Lees het complete verhaal Lees het verhaal

KrachtPatser brengt cliënt in beeld

Lees het complete verhaal Lees het verhaal
Lees Voor
Naar de inhoud springen