ORO ORO
Lees Voor

Wonen in een groepswoning. ‘Ik ben hier heel gelukkig’

Marloes verhuisde onlangs naar een groepswoning. Ze woonde jarenlang in Son, maar dat was niet ideaal. Zeker niet voor haar ouders die in de Deurnese St. Jozefparochie wonen. Toen er een plaatsje kwam in het nieuwe huis aan Het Rietven, was de keuze snel gemaakt. Een keuze waar Marloes én haar ouders nog geen moment spijt van hebben gehad.

Marloes zit op haar kamer. In haar elektrische rolstoel. Marloes is een actieve, vrolijke jonge vrouw. Ze houdt van breien op een speciale breimachine, maakt prachtige werkstukken tijdens haar wekelijkse schilderles, is graag op Het Klokhuis en vindt het heerlijk bij ArtORO. En Marloes heeft een leuke, droge humor. Een bezoekje is dus altijd gezellig. “Ik was wel klaar in Son”, vertelt ze over haar verhuizing naar Deurne, nu dik een jaar geleden. Eerder had ik ook al eens gekeken bij Smalle Haven maar dat vonden mijn ouders geen goede plek voor mij. Ik ook niet trouwens. Daar moest ik teveel zelf doen. Dat kan eigenlijk niet.”

Toen de plannen voor een groepswoning van Het Rietven concreter werden, werden Marloes en haar ouders weer bij ORO uitgenodigd. “Dit zagen we wel zitten”, lacht Marloes. “Maar ik was er eerlijk gezegd toch ook wel een beetje bang voor. Ik dacht dat ik meer op mezelf moest zitten, maar dat valt heel erg mee. Het is voor mij helemaal ideaal.”

ArtORO

Marloes woont in een groepswoning van Het Rietven. Er is een gezamenlijke huiskamer, maar ze kan, als ze daar behoefte aan heeft, ook lekker op haar eigen kamer zitten. “Die kamer is lekker ruim”. Een ander groot voordeel van haar nieuwe huis is natuurlijk de afstand tot haar familie. “Als ze in Son op bezoek kwamen dan moesten ze een heel stuk rijden. Nu zijn ze er zo. Ze komen dus ook vaker even gewoon langs. Dat vind ik heel fijn. Of ik gelukkiger ben geworden door de verhuizing? Ja, zeker! Ik woon hier graag en ik werk ook met veel plezier. Vooral bij ArtORO. Daar zou ik zelfs wel wat vaker naartoe willen.”

Leuk verhaal?
Deel het met je vrienden!

Copyright © 2022 ORO
Skip to content