ORO ORO
Lees Voor

Meriadoc

Meriadoc 21, 5661 AT Geldrop

Geldrop ligt onder de rook van Eindhoven. In dit dorp heb je vrijwel alle voorzieningen van de stad, maar het gezellige karakter van een dorp. Wat te denken van een bezoek aan het prachtige kasteel met haar mooie tuinen en kinderboerderij? Of het centrum met uiteenlopende winkels, leuke restaurants en het bruisende horecaplein? Met de bus of trein ben je bovendien snel in hartje Eindhoven of Helmond. Toe aan een beetje rust? Maak dan een heerlijke wandeling of fietstocht op de Strabrechtse Heide.

In Geldrop vind je de woonlocatie Meriadoc. Deze woonvoorziening is speciaal bedoeld voor jongvolwassenen vanaf 18 jaar met autisme. Het is een gezamenlijk initiatief van GGzE, Lunet zorg en ORO. Samen met zeventien andere cliënten met autisme woon je hier in grote mate zelfstandig.

Een kleine greep uit de diverse activiteiten die de bewoners ondernemen: Jouk werkt in een pandjeshuis, diverse bewoners tuinieren in de eigen moestuin en een vrouwelijke bewoner vult haar dagbesteding in bij de dieren op de kinderboerderij van Kasteel Geldrop.

Ervaringen

“De bewoners voelen zich hier thuis”, zegt locatiemanager Bert Spooren. “De structuur die het gebouw biedt, die de begeleiding biedt, de voorspelbaarheid die van groot belang is voor de bewoners, maar ook de zelfstandigheid die ze ervaren; het zorgt ervoor dat onze bewoners over het algemeen graag wonen bij Meriadoc.”

Bewoner Bram over Meriadoc: “Meriadoc een fijne woonplek, rustig en met mensen die elkaar begrijpen. Op deze locatie kan ik veel leren, en kan ik me voorbereiden op weg naar het volledig zelfstandig wonen.”

Op 1 oktober 2018 was het precies tien jaar geleden dat Meriadoc aan de gelijknamige straat in Geldrop haar deuren opende. Lees het volledige artikel: ‘Meriadoc bestaat 10 jaar!’

Meer informatie?

Wil je graag meer weten over wonen bij ORO in de gemeente Geldrop? Vul dan je contactgegevens en vraag hieronder in. We nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op. Liever direct contact met ORO Entree? Bel dan 0492 - 47 28 72 of mail naar welkom@oro.nl

    Copyright © 2021 ORO
    Skip to content