Lekker in je vel

Hydrotherapie

Hydrotherapie is bewegen in het water. Het helpt je bijvoorbeeld bij het revalideren of om je conditie te verbeteren en je spieren te versterken.

Voor wie is het?

Hydrotherapie past bij jou als je moeite hebt met bewegen (buiten het water). Bijvoorbeeld omdat je een ziekte of aandoening hebt, zoals reuma of Parkinson. Of omdat je na een operatie of ongeval moet revalideren. Maar er kan ook een andere reden zijn voor hydrotherapie.

Hoe werkt het?

De bewegings- of fysiotherapeut bespreekt eerst samen met jou of hydrotherapie bij je past. Als dat zo is, spreek je af wanneer je naar zwembad De Kuip op Het Rijtven komt. Daar wordt hydrotherapie namelijk gegeven.
In het warme zwembadwater doe je oefeningen. De bewegings- en/of fysiotherapeut helpt je daarbij. In het water gaat bewegen vaak soepel en ontspannen. Je hebt minder last van je spieren en gewrichten. En je spieren kunnen herstellen door de warmte van het water.
Behalve dat het goed voor je kan zijn, is hydrotherapie ook nog eens leuk! Je beweegt lekker in het water en het kan zijn dat je minder pijn hebt.

Hydrotherapie wordt geleverd door Lore, het behandel- en expertisecentrum van ORO.

Meer weten?

Heb je vragen? Je contactpersoon bij ORO kan je hier meer over vertellen.
Heb je nog geen hulp van ORO? Neem dan via een van onderstaande manieren contact met ons op.

Hydrotherapie

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud