ORO ORO

Ambulante begeleiding – ondersteuning bij jou thuis

  • Regio's: 9
  • Asten Deurne Geldrop Gemert Helmond Laarbeek Mierlo Rijtven Someren
  • Leeftijden: 7
  • Baby / peuter Jeugd Jong volwassen Kind Kleuter Senior Volwassen

Wat is ambulante begeleiding?
Ambulante begeleiding betekent hulp en ondersteuning aan huis, voor ouders en cliënten in de thuissituatie. Hiervoor is een groot team actief binnen ORO. Dit team kan thuis nagenoeg alle diensten van ORO aanbieden.

Het team bestaat uit:
– pedagogische gezinsbegeleiders
– psychosociale hulpverleners
– ambulante begeleiders

Ons ambulante team begeleidt jonge kinderen en jongeren met een achterstand in de motorische en/of verstandelijke ontwikkeling die thuis wonen. Maar daarnaast ondersteunen we ook de ouders. Bijvoorbeeld bij de opvoeding of door overname van zorgtaken in de thuissituatie.

Ook bieden we hulp en begeleiding aan volwassenen met een verstandelijke beperking die zelfstandig wonen. We richten ons bijvoorbeeld op vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te kunnen wonen. Of we bieden persoonlijke en deskundige begeleiding. Bijvoorbeeld wanneer onze cliënten of de mensen in hun omgeving worden geconfronteerd met omstandigheden die de sfeer en de balans van hun leven beïnvloeden. Soms heb je als jongere met een beperking, of als gezin, wat extra hulp nodig om lekker te kunnen leven.

Vormen en methodes die we gebruiken:
– Pychosociaal Sociale Hulpverlening
– Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding
– Professionele thuiszorg
– Begeleid Zelfstandig Wonen

CONTACT

Wil je meer weten over ambulante begeleiding en ontvang je al zorg vanuit ORO, neem dan contact op met je contactpersoon. Heb je nog geen zorg vanuit ORO, neem dan contact op met ORO Entree, via telefoon of onderstaand formulier. Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden.Selecteer een regio

Copyright © 2020 ORO