ORO ORO

Ambulante begeleiding – ondersteuning bij jou thuis

  • Regio's: 9
  • Asten Deurne Geldrop Gemert Helmond Laarbeek Mierlo Rijtven Someren
  • Leeftijden: 7
  • Baby / peuter Jeugd Jong volwassen Kind Kleuter Senior Volwassen

Wat is ambulante begeleiding?
Ambulante begeleiding betekent ondersteuning bij jou thuis. ORO biedt ambulante hulp voor ouders en cliënten in de thuissituatie. Hiervoor is een groot ambulant team actief. Dit team biedt bijna alle diensten die beschikbaar zijn bij ORO bij de cliënt thuis aan.

Bij dit team werken:
– pedagogische gezinsbegeleiders
– psychosociale hulpverleners
– ambulante begeleiders

Ons ambulante team begeleidt jonge kinderen en jongeren met een achterstand in de motorische en/of verstandelijke ontwikkeling die thuis wonen. Maar daarnaast ondersteunen we ook de ouders. Bijvoorbeeld bij de opvoeding of door overname van zorgtaken in de thuissituatie.

Ook bieden we hulp en begeleiding aan volwassenen met een verstandelijke beperking die zelfstandig wonen. We richten ons bijvoorbeeld op vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te kunnen wonen. Of we bieden persoonlijke en deskundige begeleiding. Bijvoorbeeld wanneer onze cliënten of de mensen in hun omgeving worden geconfronteerd met omstandigheden die de sfeer en de balans van hun leven beïnvloeden. Soms heb je als jongere met een beperking, of als gezin, wat extra hulp nodig om lekker te kunnen leven.

Die extra hulp bieden wij in de vorm van ambulante ondersteuning. Vormen/methodes die we gebruiken zijn onder meer:
– Pychosociaal Sociale Hulpverlening
– Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding
– Professionele thuiszorg
– Begeleid Zelfstandig Wonen

CONTACT

Wil je meer weten over ambulante begeleiding en heb je al zorg vanuit ORO, neem dan contact op met je contactpersoon. Zo niet, neem dan contact op met ORO Entree, via telefoon of onderstaand formulier. Zij bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn.Selecteer een regio

Copyright © 2020 ORO