ORO ORO
Lees Voor

Ergotherapie

Zelf je eten bereiden, jezelf uitkleden, wassen, traplopen, schrijven of jezelf goed concentreren. Het klinkt zo simpel, maar vaak is het dat helemaal niet. Dit kan komen door een ziekte, door lichamelijke klachten, ouderdom of door andere oorzaken. Ergotherapie kan je helpen als je hier moeite mee hebt, waardoor je makkelijker en zelfstandiger kunt leven. Hierbij kijken we naar de activiteiten die voor jou belangrijk zijn.

De vragen die een ergotherapeut kan beantwoorden liggen op een breed terrein; je kunt hierbij denken aan school, huishouden, jezelf verplaatsen, sport, spel of werk. De ergotherapeut bekijkt welke problemen er zijn en gaat op zoek naar mogelijkheden. Uitgangspunt daarbij zijn natuurlijk de behoefte van de cliƫnt en zijn of haar omgeving. Vervolgens gaan we op zoek naar oplossingen door activiteiten te oefenen of op een andere manier uit te voeren. Eventueel adviseert de ergotherapeut over gerichte hulpmiddelen die het leven kunnen vergemakkelijken.

Onze ergotherapeuten geven ook advies op maat, training, voorlichting en begeleiding als het gaat om klachten die voortkomen uit de combinatie van werk, gezondheid en fysieke of psychische belasting. Dit gebeurt onder meer door werkplekonderzoek. Trainingen kunnen individueel en in teamverband plaatsvinden. Deze worden altijd op maat, passend bij de hulpvraag, gegeven.

Omdat ergotherapie zich richt op vele vlakken zijn er binnen het ergotherapieteam verschillende specialisaties aanwezig, zoals: neurologie/neurorevalidatie, longproblematiek, prikkelverwerking (SI), cognitieve revalidatietherapie en fysieke belasting. Er zijn ook therapeuten die speciaal zijn opgeleid voor het werken met ouderen, kind en jeugd.

Ergotherapie wordt geleverd door Lore, het behandel- en expertisecentrum van ORO.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

    Copyright © 2022 ORO
    Skip to content