ORO ORO

Logopedie

  • Regio's: 9
  • Asten Deurne Geldrop Gemert Helmond Laarbeek Mierlo Rijtven Someren
  • Leeftijden: 7
  • Baby / peuter Jeugd Jong volwassen Kind Kleuter Senior Volwassen

Logopedie is zorg die nodig is als je problemen hebt met stem, spraak, taal, gehoor en slikken. De logopedist heeft heel veel manieren en hulpmiddelen om je hierbij te helpen.

De logopedisten die bij ORO werken, hebben kennis van preverbale logopedie. Dit is de begeleiding van jonge kinderen met eet,- drink- en slikproblemen.

De logopedisten kunnen jou en je begeleiders of ouders trainen in PECS (Picture Exchange Communication System). PECS is een communicatiesysteem voor mensen die beperkt kunnen communiceren. Met symbolen uit een map kun je aangeven wat je wensen zijn. Deze symbolen zijn aangepast aan je interesses en dagelijkse bezigheden.

Een andere methode die gebruikt wordt, is PROMPT. Als je moeite hebt om sommige klanken uit te spreken. Dan helpt de logopedist je door je te laten voelen hoe de klank gemaakt moet worden. Dit doet de logopedist door bepaalde spieren aan te raken. Het is dus een hele directe methode.

Eén van de logopedisten is opgeleid tot docent Nederlands met Gebaren (NmG). Wanneer je Nederlands met Gebaren leert, is het belangrijk dat je omgeving ook meedoet. Meer weten over de opleidingen gebarentaal bij ORO? Klik hier

CONTACT

Wil je meer weten over logopedie en heb je al zorg vanuit ORO, neem dan contact op met je contactpersoon. Zo niet, neem dan contact op met ORO Entree, via telefoon of onderstaand formulier. Zij bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn.Selecteer een regio

Copyright © 2020 ORO