ORO ORO

Speltherapie

  • Regio's: 9
  • Asten Deurne Geldrop Gemert Helmond Laarbeek Mierlo Rijtven Someren
  • Leeftijden: 6
  • Jeugd Jong volwassen Kind Kleuter Senior Volwassen

Speltherapie zetten we in als er problemen of vragen zijn op emotioneel, gedragsmatig, cognitief, sociaal of lichamelijk gebied.

Voor wie is het?
Het gaat hier om therapie voor cliënten met een ontwikkelingsleeftijd tot ongeveer twaalf jaar, die vastlopen in hun sociale en/of emotionele ontwikkeling en dit in hun gedrag laten zien. Dit gedrag wordt veroorzaakt door een belemmering, een aangrijpende gebeurtenis of een stoornis. We werken ook met dat wat achter het gedrag zit.

Hoe werkt het?
Speltherapie biedt de mogelijkheid om te spelen wat je (nog) niet zeggen kunt. In speltherapie wordt gewerkt met uiteenlopend materiaal zoals poppen, auto’s, speelgoed dieren, zand, water, creatief materiaal, gezelschapsspel, verkleedkleren, het kasteel, prentenboeken, het winkeltje. Speltherapie is een therapievorm die valt onder vaktherapie.

 

CONTACT

Wil je meer weten over speltherapie en heb je al zorg vanuit ORO, neem dan contact op met je contactpersoon. Zo niet, neem dan contact op met ORO Entree, via telefoon of onderstaand formulier. Zij bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn.    Selecteer een regio

    Copyright © 2021 ORO