ORO ORO
Lees Voor

‘Een paard, daar had ik niets mee’

Toon van Kilsdonk (73) komt uit Mierlo-Hout. Vijftien jaar geleden, toen Toon net, noodgedwongen, gestopt was met werken, hoorde hij dat er vrijwilligers nodig waren op Het Rijtven. “Bij de paarden”, zegt hij. “Ik had niks met paarden, maar ik ben toch eens gaan kijken. Of het meeviel? Man, ik vind het geweldig.”

Twee dagdelen per week is Toon sindsdien te vinden in en om de paardenstal. Soms wat meer, soms wat minder omdat hij ook tijd wil doorbrengen met zijn kleinkinderen. “Ik loop mee als de cliënten een ritje maken op de rug van het paard. Lekker buiten, bewegen, het maakt me blij.”

Toon geniet van de band die hij in de loop der jaren heeft opgebouwd met de cliënten. “In het begin vond ik het wel spannend. Ik was het niet gewend, hè. Maar al snel kon ik er intens van genieten. Ik ben gewoon mezelf, net zoals de cliënten zichzelf zijn. Ze genieten van de aandacht, van de natuur en van het paard. En ik geniet daar weer van. Het kost me geen energie, het levert me energie op. Ik hoef geen smileys op mijn telefoon. Die smileys die ik hier iedere keer weer zie, als ze de paarden zien, als ze mij zien en als ze met volle teugen genieten, die zijn van onschatbare waarde.”

Vrijwilliger worden?

Bij ORO zijn ruim duizend vrijwilligers actief en daar zijn we erg blij mee! Iedere vrijwilliger levert op zijn of haar eigen manier een positieve bijdrage aan het leven van onze cliënten. Eén keer per week een wandeling maken met een cliënt, helpen bij de wekelijkse avondsoos, maandelijks op bezoek komen bij een cliënt. Als vrijwilliger van ORO maak je kennis met bijzondere mensen. Mensen die genieten van jouw gezelschap. Wil je net zoals Toon ook vrijwilliger worden bij ORO?

Paard

Leuk verhaal?
Deel het met je vrienden!

Copyright © 2022 ORO
Skip to content