ORO ORO
Lees Voor

Kind & Jeugd

Bij ORO is de zorg voor jouw kind goed geregeld. Dat is vanzelfsprekend. Maar we doen meer. ORO helpt jou in de zoektocht naar de mogelijkheden. Iedere ouder wil het beste uit zijn of haar kind halen, zowel op cognitief vlak als sociaal emotioneel. Voor de een is dat meedoen op school, voor de ander is dat zelfstandig leren eten, voetballen bij de lokale sportclub, contact kunnen maken met anderen, op kamers. We kijken naar de talenten van jouw kind. Jij kent je kind het beste en ORO helpt je in de zoektocht. Jij als ouder bepaalt wat we samen inzetten om jouw kind te laten groeien.

We vinden het belangrijk dat je kind zich thuis voelt bij ORO. Bij de BSO, op het Kinderdagcentrum, tijdens een bezoek aan de logopediste, in het logeerhuis of thuis: als je kind lekker in zijn of haar vel zit, dan is het goed! We zijn er niet alleen voor jouw kind, maar ook voor jou en jouw gezin. En nadert er een nieuwe levensfase, met nieuwe vragen? Geen probleem. ORO blijft in de buurt met passende zorg en ondersteuning.

Kinderdagcentrum

In het kinderdagcentrum Binderen bieden we ontwikkelingsgerichte ondersteuning, begeleiding en behandeling aan kinderen vanaf 0 jaar. Hierbij staat de groei, ontplooiing en ontwikkeling van het kind voorop. Voor ieder kind maken we een persoonlijk plan. Samen met jou als ouder kijken we naar wat jouw kind nodig heeft, waar zijn of haar talenten liggen en waar hij of zij gelukkig van wordt. Samen met een team professionals zorgen we er voor dat jouw kind een fijne dag heeft op het kinderdagcentrum.
We begeleiden zowel kinderen met een ontwikkelingsachterstand als kinderen met een meervoudige beperking. Bij ons kinderdagcentrum werken diverse professionals op het gebied van orthopedagogiek. Ook worden kinderen begeleid op het gebied van fysiotherapie, ergotherapielogopedie, spel- en muziektherapie.
Geïnteresseerd in de mogelijkheden van het kinderdagcentrum voor jouw kind? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Kind ORO

Lore, het behandel- en expertisecentrum van ORO

We zijn er voor alle kinderen en jeugdigen waarbij de ontwikkeling ‘anders’ verloopt én, heel nadrukkelijk, ook voor de ouders en het netwerk rondom deze groep. Samen werken we aan doelen en een perspectief, waarbij we uitgaan van de wensen van de cliënt en zijn of haar omgeving. Het proces van diagnose tot en met behandeling geven we zo dicht mogelijk bij of in het gezin vorm. De accenten in de zorg en ondersteuning verschillen per leeftijdsgroep. Zo spelen bij jonge kinderen procesdiagnostiek en vroegbehandeling een grotere rol, terwijl we ons bij jongeren meer richten op het volwaardig meedoen in de samenleving. Op deze manier bieden we een passend zorgaanbod in elke levensfase. Binnen ORO wordt behandeling geboden door Lore, jouw behandel- en expertisecentrum. Bij Lore werkt een team dat bestaat uit verschillende disciplines en specialismen, die jou ondersteunt in dit proces. Je kan hen bereiken via Lore Entree.

Op kamers

Op jezelf wonen! Op kamers. Niet meer alles aan je ouders hoeven vragen, zelf weten wanneer je televisie kijkt, wanneer je eet en hoe laat je naar bed gaat. Ofwel: je gaat Op Kamers! Maar kun je ook ‘op kamers’ als je een beperking hebt? Vaak kan dat best! Zeker als we je daar goed bij helpen. Als je bij ORO ‘op kamers’ gaat heb je een eigen kamer en woon je in een huis met vijf tot zeven huisgenoten. Op kamers is een mooie voorbereiding op weg naar nóg meer zelfstandigheid. ORO Entree kan je er meer over vertellen.

Relatiemanagement

ORO is er voor de cliënten. Maar we realiseren ons ook dat ouders en cliëntvertegenwoordigers soms extra aandacht kunnen gebruiken. Daar zijn onze relatiemanagers voor. Ze luisteren naar jouw wensen en doorlopen samen met jou het proces waar je als ouder in zit; wat heb JIJ nodig om de zorg voor je familielid vol te houden. Waar heb jij behoefte aan, waarmee kunnen we jou helpen of ondersteunen. De relatiemanagers blijven naast je staan, ook als de zorg rondom de cliënt verandert. Lees hier meer over de relatiemanagers van ORO.

relatiemanagement kind

Heb je een vraag over zorg?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

    Copyright © 2022 ORO
    Skip to content