ORO ORO
Lees Voor

‘Samen pizza eten op Eerste Kerstdag!’

Michael Gruijters woont aan de Heertgank op Het Rijtven en houdt van pizza eten. Een spontane, vaak vrolijke jongeman. Hij is dol op ‘zijn’ vrijwilligers Anthony en Alène én op zijn begeleiders. Jaren geleden ging hij eens met Thomas, een van die begeleiders, op bezoek naar diens ouderlijk huis. Het maakte een diepe indruk. Dat wilde hij nog wel eens.

Pizza eten

Op de afgelopen Eerste Kerstdag moest Thomas werken. Michael was de enige bewoner in de groep die thuis was. Een ideaal moment om Michael eens extra te verwennen, vond Thomas. En dus nodigde hij Michael uit om bij hem thuis samen pizza te eten. “Bij de papa en de mama van Thomas”, lacht Michael als we samen de foto’s van het etentje bekijken. “Sam, de vriendin van Thomas was er ook. Die gaf ik een knuffel. En Billy, de hond, maar ik ben bang van honden, dus die was buiten.” Voordat de twee naar de ouders van Thomas gingen, deed Michael zijn mooiste blouse aan. “En lekker-ruik op. In de auto hebben we K3 opgezet. Het liedje van de Luchtballon. Dat vind ik het mooiste.” Het was een bijzondere Eerste Kerstdag, ook voor de ouders van Thomas. Samen genoten ze van de brede lach die niet van het gezicht van Michael verdween. Twee pizza’s at hij.

pizza eten

“En Seven-up. Het was een fantastische dag”, zegt hij, terwijl hij Thomas nog een dikke knuffel geeft. En dat vindt Thomas ook. “Er is vaak niet zo veel nodig om mensen gelukkig te maken”, zegt hij. “Nee, vriend, dat is waar”, reageert Michael, terwijl hij zoekt naar de knop van de cd-speler. “Kijk, dit zijn Nick en Simon”, zegt hij. “Da’s ook mooi, hoor. Maar die pizza’s, echt, fantastisch.”

Leuk verhaal?
Deel het met je vrienden!

Copyright © 2022 ORO
Skip to content