ORO ORO
Lees Voor

Cliënten volgen cursus over voedselveiligheid en hygiëne

Diploma voedselveiligheid en hygiëne voor ORO-cliënten. Achttien cliënten van ORO volgden deze zomer de cursus Voedselveiligheid en hygiëne. Uit handen van de Deurnese wethouder ontvingen zij hun diploma. Trots en blij, waren ze. De De feestelijke uitreiking vond plaats in Cultuurcentrum Martien van Doorne.

Steeds vaker zijn cliënten van ORO actief in de horeca. Er zijn verschillende eetpunten waar, samen met medewerkers en vrijwilligers, warme maaltijden en lunches worden aangeboden. In Deurne en Someren wordt daarnaast samengewerkt met het lokale cultuurcentrum, waar ook werkzaamheden in de horeca worden verricht. Vanwege de toename van deze werkzaamheden ontwikkelde ORO in de afgelopen tijd een eigen cursus, gericht op het werk in de horeca. In zeven lessen krijgen de cliënten in kleine groepjes les over wat er allemaal belangrijk is als je in een keuken werkt.

De cliënten zijn na afloop enthousiast over de cursus. Anita vond de lessen grappig. “En ik heb goed geleerd hoe belangrijk het is dat je je handen wast. En ook hoe je dat moet doen.” Ook Rob, net zoals de andere cursisten gekleed in de gloednieuwe bedrijfskleding, vond het leuk om alles te leren. “Bijvoorbeeld hoe koud de koelkast en de diepvries moeten staan. Dat is heel belangrijk.” Willemien Gijsbers, hospitality coach bij ORO en begeleidster Conny van Laarhoven zijn trots op de cursisten. “Ze zijn super enthousiast”, reageert Conny. Ze vindt de pilot, want dat was het, meer dan geslaagd. “Dit gaan we echt verder uitrollen binnen ORO”, zegt ze. “Onze cliënten werken dan wel onder begeleiding, het is toch belangrijk dat ze zelf ook op de hoogte zijn van het belang van voedselveiligheid en hygiëne.”

Wil je je verder ontwikkelen? Lees hier alles over cursussen en trainingen voor cliënten.

Leuk verhaal?
Deel het met je vrienden!

Copyright © 2022 ORO
Skip to content