Lekker in je vel

Arts Verstandelijk Gehandicapten (Arts VG)

Als je een (licht) verstandelijke beperking hebt, heb je vaak ook ingewikkelde en bijzondere gezondheidsproblemen. Een Arts Verstandelijk Gehandicapten (Arts VG) is gespecialiseerd in mensen met een verstandelijke beperking. De Arts VG kan je daarom soms beter helpen dan een gewone huisarts.

Voor wie is het?

Een Arts VG is er voor mensen met een verstandelijke beperking, van jong tot oud.

Hoe werkt het?

De Artsen VG werken voor Lore, het behandel- en expertisecentrum van ORO. Ze zijn onderdeel van de medische dienst op Het Rijtven en werken vaak samen met andere behandelaren en therapeuten. De Artsen VG werken op verschillende gebieden. Ze zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling en gezondheid van mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Daardoor vinden ze vaak sneller de oorzaak van bepaalde klachten dan een gewone huisarts. Naast de afspraken die ze hebben met cliënten, zijn ze ook betrokken bij de VG-poli en Downpoli volwassenen. Deze poli’s zijn in samenwerking met het Elkerliek ziekenhuis opgezet.

Meer weten?

Heb je vragen? Je contactpersoon bij ORO kan je hier meer over vertellen.
Heb je nog geen hulp van ORO? Neem dan via een van onderstaande manieren contact met ons op.

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud