President John F. Kennedystraat

WELKOM BIJ KENNEDYSTRAAT

Dicht tegen het Gemertse centrum liggen de woningen aan de Kennedystraat 8 en 10. Deze twee huizen zijn door een tussendeur met elkaar verbonden, waardoor de begeleiding makkelijk kan ‘overlopen’.

In totaal wonen hier negen bewoners die in leeftijd variëren tussen 25 en 45 jaar. Het is een relatief jonge en gezellige club van actieve Gemertenaren die veel samen doen, maar die ook behoefte hebben aan hun eigen plekje.

Omdat de bewoners overdag weg zijn, is er alleen in de ochtend en in de avond begeleiding aanwezig, ’s morgens tussen 07.00 en 09.30 uur en daarna van 16.00 tot 22.00 uur. Er is geen nachtdienst in het huis. Wel kunnen de bewoners ’s nachts een beroep doen op de nachtzorg die altijd in de buurt is. In het weekend is er meer begeleiding gedurende de dag aanwezig, zodat er meer ruimte is voor individuele begeleiding.

Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. Het sanitair wordt gedeeld. Ook heeft elk huis een eigen gezamenlijke woonkamer en een keuken. De tuin achter de twee huizen wordt gedeeld. In de zomer wordt hier vaak een zwembad geplaatst en maakt de barbecue overuren.

  • Type woning: Groepswonen
  • Aantal bewoners: 9

Adres: President John F. Kennedystraat 10, 5421 JP Gemert

Plan je route

OVER KENNEDYSTRAAT

Bijna alle bewoners van de Kennedystraat gaan overdag naar dagbesteding. Een bewoner werkt bij de wasserij in het dorp.

De begeleiding kijkt, heel nadrukkelijk met een door het supportgericht werken gekleurde bril, naar de individuele wensen van de bewoner. Sommige bewoners hebben wat meer aansturing nodig, bijvoorbeeld bij dagelijkse zaken als aankleden, eten, opruimen en boodschappen doen, terwijl andere bewoners meer zelfstandig doen.

Ook op sociaal emotioneel gebied wordt heel individueel gekeken naar de behoeften van de bewoner. Gaat het goed met je, loopt alles lekker op het werk, zit je lekker in je vel? Een praatje om te kijken hoe het met iedereen individueel gaat, hoort bij het vaste ritueel in deze twee woningen.

OVER DE BEWONERS

De bewoners van de Kennedystraat staan midden in het leven en midden in de buurt waar ze wonen. Na het werk heeft een van de bewoners altijd de kooktaak, waarna er samen in de woonkamer gegeten wordt. In de avond hebben ze allemaal hun eigen hobby’s. De ene gaat naar de dansclub, de ander gaat zingen bij Van Speijk in Helmond, er wordt gesport en er wordt geknutseld. Ook komen er regelmatig vrijwilligers langs die met een of meer bewoners op pad of op stap gaan. Sommige dingen doen de bewoners graag samen met andere huisgenoten, andere dingen doen ze liever alleen. Jij bepaalt het zelf!

Het contact met de naasten van de bewoners is hecht. Begeleiding en contactpersonen proberen er alles aan te doen om die omstandigheden te creëren waarin de bewoners zich happy voelen. En dat lukt!

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud