Wijst

WELKOM BIJ WIJST

In een rustige woonwijk in Gemert, op de benedenverdieping van een appartementencomplex, heeft ORO een kleinschalige woonvoorziening voor vijf bewoners. Er is een eigen ingang. De bewoners hebben allemaal een eigen slaapkamer met een wastafel. De woonkamer met keuken en de badkamer worden gedeeld. Achter de woningen ligt een grote, gezellige tuin met een tuinset en een schommelbank.

De begeleiding is hier aanwezig tussen zeven uur ’s ochtends tot tien uur ‘s avonds. In de nachtelijke uren kan gebruik gemaakt worden van de diensten van de Zorgcentrale. Vanwege de zorgvraag van een aantal bewoners, komt de nachtzorg enkele keren per nacht langs om bewoners, bijvoorbeeld bij de toiletgang, te ondersteunen. Verpleegkundige zorg wordt, binnen bepaalde kaders, ook geboden.

  • Type woning: Groepswonen
  • Aantal bewoners: 5

Adres: Wijst 84, 5422 BS Gemert

Plan je route
Oro - Wijst

OVER WIJST

Zorgzaam, betrokken en met oog voor elkaar. Die begrippen kenmerken de sfeer op Wijst. Waar de bewoners in principe samen eten en elkaar in de woonkamer opzoeken. Ze drinken er koffie, kletsen met elkaar en ze kijken er samen televisie. Op sommige momenten komen vrijwilligers die het mogelijk maken om even wat extra persoonlijke aandacht te krijgen. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van een duofiets, waarmee bewoners lekker buiten, in de natuurrijke omgeving, kunnen vertoeven.

De begeleiders van Wijst kijken goed naar de individuele behoeften van de bewoners. Ondersteuning wordt bijvoorbeeld geboden op het gebied van persoonlijke verzorging, maar in persoonlijke gesprekken, die met grote regelmaat worden gevoerd, kunnen ook andere vragen naar boven komen. Kun je alle prikkels wel aan, gaat het lekker op je werk of op de dagbesteding, heb je problemen met een van de huisgenoten, gaat alles goed in het contact met je familie? Er wordt steeds gekeken naar hoe de omgeving optimaal aangepast kan worden, zodat elke bewoner een fijn en gelukkig leven kan leiden.

OVER DE BEWONERS

Wijst was eerder gericht op rolstoelgebonden bewoners, maar ondertussen is sprake van een grotere diversiteit. Er wonen nu bijvoorbeeld ook mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en het syndroom van Down. In de komende tijd wordt gezocht naar de juiste matching van de bewoners.

De bewoners hebben werk of gaan naar dagbesteding. Daarnaast is er een klein huiskamerproject binnen Wijst. Bewoners die niet de deur uit gaan, kunnen ’s ochtends in de woonkamer meedoen aan een laagdrempelige vorm van dagbesteding onder het motto: veel kan, maar niks moet. Ook cliënten die niet in de woning, maar wel in de buurt wonen, kunnen soms aansluiten. Het activiteitenaanbod bestaat onder meer uit kleuren, breien en wandelen. De motivatie en de specifieke omstandigheid van de deelnemer is in hoge mate bepalend voor het programma.

Het contact met de familie van de bewoners is goed. De families zijn over het algemeen erg betrokken bij hun naasten. In de weekenden gaan bewoners ook vaak naar huis of naar andere familie.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud