Op bezoek bij Helmond Sport

U bevindt zich hier: Over ORO | Actueel | Nieuws | 2018 | April | Op bezoek bij Helmond Sport

Op bezoek bij Helmond Sport

Deelnemers aan de dagbesteding van ORO Van Speijk in Helmond kregen vanochtend bezoek van spelers van Helmond Sport. Na de lunch stonden de busjes van de club klaar om de deelnemers naar het stadion te brengen. Het werd een onvergetelijke voetbaldag.

Jeroen Verkennis, Stijn van Gassel en Ron Janzen. Alle drie hebben ze al een contract voor volgend seizoen bij Helmond Sport op zak, alle drie waren ze woensdag ook te gast bij Van Speijk. Samen met de deelnemers van ORO en SWZ maakten ze kleine, kleurige schilderijtjes die een mooi plekje verdienen in het Helmond Sport stadion.

Deelnemer Stijn vindt Helmond Sport een ‘goeie’ club. Hij is ook fan van PSV, maar samen met een van de spelers schildert hij vandaag het blauwe logo van Schalke ’04 na. Patrick heeft een plaatje van een mooie beker voor zich liggen om na te schilderen. “Kijk Stijn, dít is nou een beker”, glimlacht hij naar de talentvolle Helmondse goalie. Ook Gerian en Harrie zijn druk in de weer. En Joop, mét Helmond Sport muts, schildert het logo van Onze Club op het doek. “Het oude logo, hé. Dat is veel mooier.”

Na de lunch brengen de busjes de hele groep naar het stadion. Eerst een rondleiding. Er blijft geen deur gesloten. Ook de grote kleedkamer van de thuisclub wordt bewonderd. Daarna wordt op de kunstgrasmat een partijtje gespeeld. Nieuwe spelers van het eerste elftal doen mee en ex-keeper en huidig trainer Rein van Duijnhoven leidt de wedstrijd in goede banen. Martijn blijkt een groot voetbaltalent en ook Patrick weet het net regelmatig te vinden. Best lastig trouwens want Lenny blijkt over onvermoede keeperstalenten te beschikken. Rob is met zijn wandelstok een lastig te omzeilen speler en Laurens gooit er de ene na de andere schijnbeweging uit. “Pas maar op”, zegt begeleidster Maike. “Je moet straks nog op de fiets naar huis.”

Even na drieën zit de kennismaking met Helmond Sport erop. Een kennismaking die naar meer smaakt. Zaterdag op de tribune bij de laatste wedstrijd van dit seizoen? Daar hebben de meesten wel zin in.