Dubbel genieten voor ORO Kinderdagcentrum Binderen bij Drakenbootfestival

U bevindt zich hier: Over ORO | Actueel | Nieuws | 2017 | Juni | Dubbel genieten voor ORO Kinderdagcentrum Binderen bij Drakenbootfestival

Dubbel genieten voor ORO Kinderdagcentrum Binderen bij Drakenbootfestival

Jan Roelofs (Raad van Bestuur) en Lisbet Bekkers (KDC Binderen) namen namens ORO de cheque van Rotary Helmond Regio in ontvangst.

Ouders en medewerkers van ORO Kinderdagcentrum Binderen vaarden zaterdag 3 juni samen met De Zorgboog de openingsrace van het Drakenbootfestival op het Helmondse Kanaal. Collega’s en kinderen langs de kant juichten de peddelaars naar de finish. Zowel ORO als De Zorgboog kunnen zich winnaars noemen; beide zorgorganisaties mochten als verkozen goed doel, naast Stichting Duofiets Helmond, een cheque in ontvangst nemen.

Organisator van het festival, Rotary Helmond Regio, besloot dit jaar om het opgebrachte geld te schenken aan mensen met een beperking. Dit doet zij via de drie goede doelen. ORO is erg gelukkig met de donatie die besteed gaat worden aan de aanleg van een verkeersparcours bij Kinderdagcentrum Binderen. De kinderen die het KDC bezoeken, kunnen dankzij het verkeersparcours leren deel te nemen aan het verkeer. Bij de cheque is het niet gebleven; de leden van Rotary Helmond Regio zullen samen met ouders en medewerkers zelf de handen uit de mouwen steken, zodat het parcours straks helemaal af is met o.a. zebrapaden, haaientanden en beplanting.

De kinderen van Kinderdagcentrum Binderen kijken er naar uit om straks rond te rijden tussen de verkeersborden en stoplichten. “En de ouders en mijn collega’s uiteraard ook!” voegt Anja Holtermans van KDC Binderen hier enthousiast aan toe, “Rotary Helmond Regio, bedankt!”