Bijzonder talent in De Roos

U bevindt zich hier: Over ORO | Actueel | Nieuws | 2018 | Januari | Bijzonder talent in De Roos

Bijzonder talent in De Roos

Op zondag 4 maart vindt er een bijzonder popfestival plaats in OJC De Roos aan het Haageind 27 in Deurne. Onder de titel ‘OJC De Roos invites Korte Rock’, is een concertmiddag samengesteld rond de Korte Rockband. Deze band bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking.

Het idee is afkomstig van Sander Classens, de basgitarist van de band. Al enkele jaren is de dinsdagavond de vaste repetitieavond van de Korte Rockband. Ook wordt er gespeeld op gelegenheden die door ORO georganiseerd worden, zoals afgelopen zomer bij het Be Happy festival op Het Rijtven. Maar Sander wilde wel eens wat anders. Optreden in een jongerencentrum, en liefst samen met andere bands.

Voor iedereen
Kristel van de Beek werkt bij ORO, geeft Sander al enkele jaren gitaarles én verzorgt de programmering van de bands in De Roos. In gesprek met Gert-Jan Aarts, muzikant én ook medewerker bij ORO, ontstond het idee om een festival in De Roos te organiseren. “Voor iedereen die wil spelen”, vertelt Kristel. Belangstellende bands werden snel gevonden. Lock ’n Load, een regionale rock coverband was de eerste die graag mee wilde doen. Mogelijk sluiten andere bands aan. De Korte Rockband zal het festival, dat van 13.00 tot ongeveer 17.00 uur duurt, afsluiten. De leden hebben er al zin in. Zeker Sander. “Het was mijn idee, hé”, lacht hij.

Korte Rock
De Korte Rockband bestaat naast Sander uit vier leden. Gitarist Stijn van den Boogaard, drummer William van Leuken, zanger Bert Roozen en toetsenist Joost Goossens. De band speelt onder meer nummers van de Beatles, Johnny Cash, CCR en Normaal.
De bandleden leven in spanning toe naar het optreden. Begeleidster Kristel ook. “Deze mannen hebben heel veel talent en het is leuk om dat een keer aan een breder publiek te laten horen.” Sander is het ermee eens. “Ik vind het ook wel eens fijn om een keer naar andere bands te luisteren. Het wordt een mooie middag en iedereen is welkom!”

Toegang tot OJC De Roos invites Korte Rock is gratis.