Jaarlijkse stakeholdersbijeenkomst in Asten

U bevindt zich hier: Over ORO | Actueel | Nieuws | 2018 | Oktober | Jaarlijkse stakeholdersbijeenkomst in Asten

Jaarlijkse stakeholdersbijeenkomst in Asten

De jaarlijkse stakeholdersbijeenkomst van ORO

Kwetsbare mensen gelukkig maken. In één simpele zin is dat de missie van ORO. Tijdens de donderdag 11 oktober gehouden stakeholdersbijeenkomst gaf de organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, fraaie voorbeelden van de verschillende manieren waarop invulling wordt gegeven aan die missie. Bezoekers werd gevraagd om ook zelf met ideeën te komen.

Decor voor de jaarlijkse stakeholdersbijeenkomst was deze keer de voormalige kerk In de Gloria in Asten. Aan de hand van zes de belevingsgebieden die bij ORO centraal staan, vertelden ORO-medewerkers en cliënten over een aantal bijzondere initiatieven.
In korte presentaties maakten de bezoekers onder meer kennis met het Centrum Bijzondere Tandheelkunde en de nieuwe oppasservice die ORO biedt aan mensen met een kind met een verstandelijke beperking.
Tijdens de relatiedag werd in verschillende voorbeelden duidelijk dat ORO vanuit een vernieuwende visie invulling geeft aan de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Bestuurder Jan Roelofs verwoordde het als volgt: "Wij zijn er om kwetsbare mensen gelukkig te maken. Met de nadruk op wat mensen kunnen, waar hun talenten liggen en waar ze gelukkig van worden. De tijd van 'wij weten wel wel goed voor je is', is voorbij. Vertel ons waar je behoefte aan hebt, hoe we je kunnen helpen om gelukkig te worden." In dat kader nodigde Roelofs ook de aanwezige relaties uit om met nieuwe, creatieve ideeën te komen.
Hoe cliënten gelukkig worden, werd bijvoorbeeld duidelijk in de verhalen van Lisanne, die door ORO begeleid is naar een passende werkplek bij de Astense natuurvoedingswinkel Kiem, waar ze zich gelukkig voelt. Ook Anita en Ellen, cliënten die bij een van de eetpunten van ORO werken, lieten zien hoe zij gelukkig worden van het werken daar, het samenwerken en het ontwikkelen van hun talenten.

Gouden Gift
Ook dit jaar gaf ORO een door cliënten gemaakt kunstwerk aan een regionaal initiatief. Dit keer ging het kunstwerk naar Snoeperij Jantje en Wasserij en Strijkerij Jaantje, het initiatief van Marscha en David Verstappen.