Lekker in je vel

Bewegingstherapie

Beweging kan helpen op veel gebieden. Bewegingstherapie helpt je bij bewegen. Die hulp kan voor iedereen anders zijn. Daarom kijken we samen met jou naar wat er het beste bij je past.

Voor wie is het?

Heb je hulp nodig bij bewegen? Of wil je meer plezier krijgen in bewegen? Dan past bewegingstherapie bij jou. Het kan ook zijn dat je wilt leren om je leefwereld te vergroten of om meer zelfvertrouwen te krijgen. Daar kan bewegen je ook bij helpen.

Hoe werkt het?

Bij ons werken verschillende bewegingstherapeuten, medewerkers bewegingsagogiek en toezichthouders. Dit zijn allemaal mensen die je helpen om (beter) te bewegen. Onder bewegingstherapie vallen onder andere:

  • Basale stimulatie
  • Ontwikkelingsgerichte therapie
  • Bewegingsactivering

Bij basale stimulatie leer je door te bewegen om op je eigen lichaam te vertrouwen. Daardoor kun je ook beter contact leggen met anderen. Een voorbeeld hiervan is therapeutisch paardrijden.
Bij ontwikkelingsgerichte therapie leer je door te bewegen beter met anderen om te gaan. Je leert bijvoorbeeld nee zeggen als je iets niet wilt doen.
Bewegen is gezond, maar niet iedereen vindt het leuk. Wil je meer plezier krijgen in bewegen? Dan past bewegingsactivering bij jou.

Maatwerk

Binnen bewegingstherapie is heel veel mogelijk. We kijken naar wat er bij jou past. Het contact met jou vinden we het allerbelangrijkste. Want dan lukt het om fijner en beter te bewegen. Samen maken we jouw wens om beter te bewegen waar.
Het kan zijn dat je naar het bewegingscentrum Lore, het behandel- en expertisecentrum van ORO, komt. Of wij komen naar jou thuis. Maar we spreken ook weleens in een fitnesscentrum of atletiekbaan af. We zijn in de hele regio actief.

MEER WETEN?

Heb je vragen? Je contactpersoon bij ORO kan je hier meer over vertellen.
Heb je nog geen hulp van ORO? Neem dan via een van onderstaande manieren contact met ons op.

Bewegen bewegingstherapie

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud