Kerksedriessen

WELKOM BIJ KERKSEDRIESSEN

In Bakel, bij woonservicecentrum de Wilbertsdries, ligt de locatie Kerksedriessen van ORO. In de woongroepen en appartementen is plaats voor elf bewoners. Op dit moment varieert de leeftijd van die bewoners tussen ongeveer twintig en tachtig jaar.

Kerksedriessen telt drie woonlagen. Er zijn in totaal vier appartementen waar mensen zoveel mogelijk zelfstandig wonen. Daarnaast zijn er woongroepen van drie en van vier bewoners.

Er zijn twee grote woonkamers met een eigen keuken. In de groepswoningen hebben de bewoners allemaal een eigen slaapkamer met wastafel en toilet. De badkamers worden gedeeld.

De appartementen hebben allemaal een eigen kleine keuken en een badkamer. Op de begane grond is een gezamenlijke tuin met twee tuinsets. In de zomer is dit dé ontmoetingsplaats voor de bewoners die er samen eten, barbecueën, koffie drinken en kletsen.

Er is een lift aanwezig en er is een slaapdienst.

  • Type woning: Groepswonen & Appartementen
  • Aantal bewoners: 11

Adres: Kerksedriessen 6a, 5761 CG Bakel

Plan je route
Oro - Kerksedriessen

OVER KERKSEDRIESSEN

Wat kun je zelf, wat wil je en waar heb je behoefte aan? Ieder mens is anders en dat geldt zeker ook voor de bewoners van de Kerksedriessen. Structuur en afspraken zorgen ervoor dat het leven van de bewoners overzichtelijk en voorspelbaar is. Maar we vinden het vooral ook belangrijk dat je je thuis voelt, dat je gezelligheid en huiselijkheid ervaart en dat je lekker in je vel zit.

De begeleiders vinden het individueel contact van groot belang. Wat heb jij nodig? Gebeurde er iets op het werk? Heb je ruzie met vrienden of naasten? Heb je ergens last van, maar kun je het moeilijk onder woorden brengen? De begeleiders staan voor je klaar. Ze ondersteunen je. Bij het aangaan of onderhouden van sociale contacten, bij het omgaan met conflictjes of bij het organiseren van je appartement, je huishouden of je leven.

Samen of alleen? Jij bepaalt het. Natuurlijk is het gezellig als we samen ontbijten en samen aan het avondeten zitten. Maar als jij liever de rust van je eigen appartement of kamer opzoekt, dan kan dat. Dat geldt ook voor andere activiteiten. Samen wandelen, samen barbecueën, samen naar een terrasje in het dorp? Het kan allemaal, jij bepaalt het. En heb je geen zin in ‘samen’, dan kies je je eigen weg.

Het leven op de Kerksedriessen is nooit saai. Zeker in de zomer is er ruimte voor allerlei leuke dingen. Zo kun je op de duofiets heerlijke tochtjes maken, maar worden er ook activiteiten georganiseerd zoals een bingo-avond, een speurtocht door het dorp of een bezoekje aan een pannenkoekenrestaurant. Tenminste … als jullie daar zin in hebben. Veel kan, weinig moet.

OVER DE BEWONERS

Nagenoeg alle bewoners van Kerksedriessen werken, gaan naar dagbesteding of hebben andere activiteiten. De meeste bewoners hebben al eens zelfstandig gewoond. Door psychische of andere problemen lukt dat niet meer. In hun nieuwe woonomgeving vinden ze rust en evenwicht terug en krijgen ze de ondersteuning die nodig is om een fijn leven te kunnen leiden. Zo zelfstandig mogelijk, maar met professionele en liefdevolle hulp op die gebieden waar die hulp nodig is.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud