Bewoners nieuwbouw Rietven krijgen sleutels

U bevindt zich hier: Over ORO | Actueel | Nieuws | 2017 | April | Bewoners nieuwbouw Rietven krijgen sleutels

Bewoners nieuwbouw Rietven krijgen sleutels

Ellen heeft haar sleutels!

Blij zijn ze. En trots. Het nieuwe huis van Joke, Ina, Henk, Wim, Mario en alle andere bewoners van Rietven in Deurne is klaar. Afgelopen vrijdag zetten de 22 bewoners hun handtekening onder het ‘officiële’ contract. Daarna kregen ze hun eigen sleutels, een van de deur en een van de brievenbus. Proficiat!

Het was hard werken op de verhuisdag. Familie en begeleiding waren de hele dag druk in de weer om het pas opgeleverde gebouw gezellig en huiselijk te maken. Terwijl de nieuwe bewoners in De Biekorf tijdens een feestelijke bijeenkomst werden toegesproken door wijkmanager Ellen Aarnoutse en ORO-directeur Ingrid de Vries, werden honderd meter verder de laatste puntjes op de ‘i’ gezet. Na gezellig met elkaar te hebben gegeten was het dan eindelijk zover. Samen met hun familie gingen de bewoners op weg naar hun nieuwe appartementen, hun nieuwe kamers.

Ellen opent de deur van haar appartement in het bijzijn van haar vader en moeder. Vol trots laat ze haar woonkamer, ruime slaapkamer en haar eigen badkamer zien. “Die had ik niet in het vorige huis”, vertelt ze. Om de rondleiding voort te zetten in de gezamenlijke huiskamer op de eerste verdieping. “Hier kunnen we samen televisie kijken, een spelletje doen of samen eten. Dat vind ik wel gezellig.”

De ouders van Ellen zijn al net zo blij met de nieuwbouw. “Zelfstandiger dan voorheen, maar toch ook nog heel erg beschermd. Dat geeft een fijn en veilig gevoel”, aldus de moeder. Maar hoe fijn en veilig ook, de eerste nacht zal het toch wel spannend zijn, realiseert Ellen zich. “Ik had ook wel een brok in mijn keel toen ik voor de laatste keer in mijn kamer in de Romeinstraat was”, zegt ze. “Dit is heel fijn, maar ook heel spannend. Maar fijn blijft het en die spanning is na een tijdje wel weer over.”

handtekening onder het contract Rietven

Rietven